Božo osebnost leta

O meni

Moja pot se je začela, ko sem skupaj s prijatelji – Darjanom, Gašperjem in Leonom – ustanovil športno društvo LEV. Ukvarjali smo se s treniranjem nogometa otrok. Vsako leto smo organizirali nogometni turnir, na katerem so bile ekipe malih in malo večjih nogometašev iz cele Slovenije. Na teh turnirjih smo bili tudi dobrodelni in pomagali smo ljudem, ki so bili potrebni (finančne) pomoči. Vsako leto je bil denarni znesek namenjen drugi osebi, ki je bila premišljeno izbrana.

Moje poslanstvo pomagati ljudem se je nadaljevalo, saj sem čutil neizmerno veselje in zadovoljstvo, ko sem pri tem videl nasmeh na obrazu ljudi. Skupaj z društvom Karate klub Novo mesto-Črnomelj smo pomagali prizadeti Hrvaški zaradi potresa v krajih Petrinja, Glina in Sisak. Zbirali smo različne stvari (obleke, grelce, šotore, hrano, pijačo, obutev…). Na pot do Petrinje smo se podali z devetimi kombiji. S skupnimi močmi in dobrimi ljudmi nam je akcijo uspelo uspešno zaključiti.

Prišel je čas koronavirusa in s tem veliko brezposelnih ljudi ob nemogočih pogojih za življenje.
Svoj del turističnega bona (vavčerja) sem želel podariti za nakup potrebščin za otroke iz socialno šibkih družin. Življenje me je privedlo do gospe Maje Trampuž, s katero sva ugotovila, da imava enake poglede na pomoč ljudem v takšni ali drugačni stiski. Začela sva s humanitarno akcijo. Odzvalo se je zelo veliko ljudi. Pomagali so mi nabaviti potrebne stvari in podariti potrebščine za veliko šoloobveznih otrok, tudi nahrbtnike, učbenike, delovne zvezke… Tudi to akcijo smo uspešno zaključili.

Ob vsakem zaključku pa pride nov začetek, zato so se kmalu začele odpirati nove poti. Pojavile so se družine, samohranilke, upokojenci, ki jim življenje ne prizanaša in ne vidijo več smisla življenja. Sam pristopim do vsakega in vse preverim, da res drži. Preverim tudi, kaj potrebujemo…

Nato je prišel veseli december in z njim zbiranje daril za DEDKA MRAZA.. Zbrali smo res veliko daril, s katerimi smo razveselili okoli 600 otrok, kar je izvrstna številka. Mozaik, ki ga sestavljamo skupaj je fantastičen.

Iz dneva v dan sem imel več klicev in sporočil ljudi, ki so potrebovali mojo pomoč, zato ni bilo drugega, kot da športno društvo preuredim v humanitarno društvo. Tako je nastalo ime SRČNI LEV.

Skupaj smo bili nominirani za OSEBNOST LETA 2021 TELEVIZIJE VAŠ KANAL. Združeni v neverjeten MOZAIK smo prejeli največ glasov, poleg štirih ostalih izvrstnih kandidatov. Naša skupna zmaga in potrditev, da delamo dobro delo, ki nas žene naprej k novim zmagam in pomoči potrebnim ljudem, da jih spravimo v veselje, radost, upanje in jim spremenimo pogled do življenja.